Circuit Grecia

Ziua 1: Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 6.30. Plecare spre Grecia pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Sofia – Thessaloniki. Facem un scurt popas la Manastirea Rila, cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria, inclusa in patrimoniul UNESCO inca din 1983. 

Ne continuam drumul spre Grecia. Cazare hotel 3* in zona Sidirokastro/Serres.

Ziua 2: Mic dejun. Plecam spre Thessaloniki si incepem ziua cu un tur panoramic al orasului: Bulevardul Egnatia, Rotonda si Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru. Continuam cu o plimbare pietonala prin bazar, Piata Aristoteles si pe promenada de la malul marii pana la Turnul Alb. Timp liber pentru alte vizite sau cumparaturi, dar si pentru savurarea unui autentic frappe pe malul marii. Cazare Salonic.

Ziua 3: Mic dejun. Plecam spre Valea Tempii unde facem un scurt popas la bisericuta Sfintei Paraschevi, considerata vindecatoarea bolilor de ochi. Ne continuam drumul spre complexul de manastiri de la Meteora, un loc desprins parca dintr-o alta lume, cu manastiri cladite in varfuri de stanci si cu peisaje de poveste. Vizitam Marele Meteor si Sfanta Treime/Varlaam, in functie de timpul avut la dispozitie.

Oprire la atelierul de pictat icoane bizantine Dimitrios Zindros. Urmatoarea oprire va fi la Termopile, impresionantul monument ridicat in memoria regelui spartan Leonidas si a celor 300 de ostasi ai sai.

Continuam drumul spre Atena. Cazare hotel 3*.

Ziua 4: Mic dejun. Program de vizite: Acropole cu Propileele, Parthenonul, Erechteion, Teatrul lui Dyonissos si cel al lui Herodes Atticus, apoi Agora si Forumul Roman, templul lui Hefaistos, pitorestile cartiere Keramikos si Monastiraki. Timp liber pentru pranz in romanticul cartier Plaka.

Dupa-amiaza, tur cu autocarul: Piata Omonia, Piata Syntagma cu Parlamentul, Stadionul Olimpic, Zapeionul, portul Pireu. Cazare Atena.

Ziua 5: Mic dejun. Excursie in Peloponez: Astazi ne indreptam spre leaganul civilizatiei minoice, traversand canalul Corint. Ne oprim la Teatrul Antic de la Epidavros, la Cetatea antica si mormantul lui Agamemnon de la Micene, apoi la orasul port Nafplion construit de venetieni. Ne intoarcem la Atena trecand podul turistic de la Corint. Cazare Atena.

Ziua 6: Mic dejun. Croaziera optionala in Insulele Golfului Saronic: Eghina – Hydra – Poros sau timp liber la dispozitia turistilor. Cazare Atena. 

Ziua 7: Mic dejun. Plecare spre Delphi, considerat de vechii greci centrul universului, acolo unde se afla celebrul oracol pe care il consultau regii Macedoniei inainte de plecarea la lupte. Continuam drumul spre Paralia Katerini. Cazare hotel 3*.

Ziua 8: Mic dejun. Plecare spre tara. Se ajunge in functie de formalitatile vamale si de conditiile de drum.

 

Pret /pers (loc in camera dubla/tripla): 390 Euro + 500 RON

La inscriere se achita un avans de 200 eur/pers 

IMPORTANT: 

 1. Pentru calatoria in Grecia, turistii au nevoie de  un document valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara
 2. Inainte de inceperea calatoriei, turistii trebuie sa completeze online un formular PLF (agentia acorda asistenta pentru completarea acestuia)
 3. La trecerea frontierei in Grecia, turistii trebuie sa prezinte fie dovada vaccinarii, fie un rezultatul negativ al unui test PCR
 4. Turistii nevaccinati trebuie sa stea in carantina la intoarcerea in tara daca nu prezinta un test PCR cu rezultat negativ la frontiera. In lipsa acestuia, iesirea din carantine este posibila imediat ce acestia au efectuat un test PCR in tara si au obtinut rezultat negativ

 

 

 

 

 

 

Servicii incluse

 • Transport cu autocar clasificat conform normelor internationale
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
 • Vizitele cuprinse in program (fara taxele de intrare)
 • Taxe autostrazi, parcari autocar
 • Insotitor de grup si asistenta turistica

Pretul nu include

 • Cheltuielile cu transportul public local
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice: Meteora 4 eur/manastire; Acropole 20 eur/pers; Epidavros/Micene: 12 eur/pers.
 • Excursia optionala: Croaziera in Insulele Golfului Saronic
 • Taxele de oras: se achita individual la receptia hotelurilor
 • Orice alt serviciu nementionat in program