Circuit Grecia

Excursie reprogramata pentru anul 2021

Ziua 1: Bucuresti – Thessaloniki (aprox. 850 km)

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 6:30. Plecare spre Grecia pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Sofia – Thessaloniki. Cazare hotel 3* in Thessaloniki.

Ziua 2: Thessaloniki.

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur panoramic al orasului: Bulevardul Egnatia, Rotonda si Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru. Continuam cu o plimbare pietonala prin bazar, Piata Aristoteles si pe promenada de la malul marii pana la Turnul Alb. Timp liber pentru alte vizite sau cumparaturi, dar si pentru savurarea unui autentic frappé pe malul marii. Cazare hotel 3* in Thessaloniki.

Ziua 3: Thessaloniki – Meteora – Atena (aprox. 600 km)

Mic dejun. Plecam spre Valea Tempi unde facem un scurt popas la bisericuta Sfintei Paraschevi, considerata vindecatoarea bolilor de ochi. Ne continuam drumul spre complexul de manastiri de la Meteora, un loc desprins parca dintr-o alta lume, cu manastiri cladite in varf de stanci si cu peisaje de poveste. Vizitam Marele Meteor si Sfanta Treime/Varlaam, in functie de timpul avut la dispozitie.

Oprire la atelierul de pictat icoane bizantine Dimitrios Zindros. Urmatoarea oprire va fi la Termopile, impresionantul monument ridicat in memoria regelui spartan Leonidas si a celor 300 de ostasi ai sai. Continuam drumul spre Atena. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 4: Atena

Mic dejun. Program de vizite: Acropole cu Propileele, Parthenonul, Erechteion, teatrul lui Dyonissos si cel al lui Herod Atticus, apoi Agora si Forumul Roman, templul lui Hefaistos, pitorestile cartiere Keramikos, Monastiraki. Timp liber pentru pranz in romanticul cartier Plaka.

Dupa-amiaza, tur cu autocarul: Piata Omonia, Piata Syntagma cu Parlamentul, Stadionul Olimpic, Zapeionul, portul Pireu. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 5: AtenaPeloponez – Atena (aprox. 320 km)

Mic dejun. Excursie in Peloponez: Astazi ne indreptam spre leaganul civilizatiei minoice, traversand canalul Corint. Ne oprim la Teatrul Antic de la Epidavros, la Cetatea antica si mormantul lui Agamemnon de la Micene, apoi in orasul port Nafplion construit de venetieni. Ne intoarcem la Atena trecand podul turistic de la Corint. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 6: Atena – Insulele Golfului Saronic

Mic dejun. Croaziera optionala in Insulele Golfului Saronic: Eghina – Hydra – Poros sau timp liber la dispozitia turistilor. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 7: Atena – Delphi – Thessaloniki – Platamonas/Paralia (aprox. 600 km)

Mic dejun. Plecare spre Delphi, considerat de vechii greci centrul universului, acolo unde se afla celebrul oracol pe care il consultau regii Macedoniei inainte de plecarea la lupte. Continuam drumul spre Thessaloniki. Cazare hotel 3* in zona Serres.

Ziua 8: Platamonas – Bucuresti – Curtea de Arges (aprox. 800 km)

Mic dejun. Plecare spre tara. Se ajunge in functie de formalitatile vamale si de conditiile de drum.

 

Pret / pers. (loc in camera dubla/tripla): 390 eur + 500 RON

Grup minim: 35 pers. pentru autocar/18 pers. pentru microbuz.

La inscriere se achita un avans de 200 Euro/pers.

 

 

Servicii incluse

 • Transport cu autocar clasificat conform normelor internationale
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
 • Vizitele cuprinse in program (fara taxele de intrare)
 • Taxe autostrazi, parcari autocar
 • Insotitor de grup si asistenta turistica

Pretul nu include

 • Cheltuielile cu transportul public local
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice: Meteora 4 eur/manastire; Acropole 20 eur/pers; Epidavros/Micene: 12 eur/pers.
 • Excursia optionala: Croaziera in Insulele Golfului Saronic
 • Taxele de oras: se achita individual la receptia hotelurilor
 • Orice alt serviciu nementionat in program