Targul de Craciun Berlin

Ziua 1: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16.30 la aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul companiei Ryanair cu destinatia Berlin. Sosire la ora 20.00 și transfer la hotel. Ne cazam, apoi iesim în oraș pentru o plimbare pietonala de seara la un vin fiert și un “berlinerwurst”.

Ziua 2: Mic dejun. Tur de oraș panoramic: Zidul Berlinului, Alexanderplatz, Turnul Televiziunii, Domul din Berlin, faimosul bulevard Unter den Linden cu Poarta Brandenburg, Reichstag-ul, Spreebogen cu noul district al guvernului, sediul Cancelarului, Palatul Bellevue, Coloana Victoriei, Tiergarten, Berlinul de Vest cu Biserica Memoriala Kaiser - Wilhelm și cu bulevardele sale largi pline de magazine elegante. Dupa-amiaza, timp liber sau plimbare cu insoțitorul de grup pentru a descoperi alte locuri istorice din oraș: Memorialul Zidului Berlinului, Insula Muzeelor cu celebrul Pergamon si Bode Museum, Domul, Gendarmenmarkt Platz cu ale sale impresionante Deutscher Dom si Franzosicher Dom, Memorialul Holocaustului, Piata Operei si Piata Universitatii, precum și targuri de Craciun pline de culoare și arome.

Ziua 3: Mic dejun. Timp liber sau, opțional, excursie la Dresda. Incepem cu un tur panoramic al orașului de pe Elba, capitala Landului Saxonia, reconstruita admirabil după bombardamentele extreme din al doilea război mondial:  Piata Albertplaz, Semperopera, palatul baroc Zwinger, timp de patru secole resedinta oficiala a regilor saxoni, astazi un complex ce adapostește 5 muzee, Albertinum, Terasa lui Brühl, cunoscuta drept ”Balconul Europei”, Palatul Japonez, Parlamentul Statului Liber al Saxoniei, catedrala Frauenkirche. Timp liber pentru plimbari pietonale, dar mai ales pentru a vizita cel mai vechi targ de Craciun din Europa, Striezelmark, deschis in anul 1434. Seara, întoarcere la Berlin și cazare.

Ziua 4: Mic dejun. Optional, vizita la Bundestag, Pergamon sau o plimbare cu vaporasul pe Spree..

Ziua 5: Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala la Potsdam, oraș ale cărui palate și parcuri au fost înscrise în anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Vizita la Palatul Sanssouci, cel care atrage anual peste 2 milioane de vizitatori şi care este comparat de catre localnici cu faimosul palat Versailles. Palatul Sanssouci a reprezentat resedinta de vara a regelui Frederick Cel Mare, fiind construit de către G.W. von Knobelsdorff intre anii 1745 - 1747 într-un stil arhitectural propriu: stilul frederician rococo, după schiţele realizate de catre regele insusi. Gradinile palatului, Orangeria, Chinesisches Haus, templele şi celelalte edificii din interiorul parcului au, deasemenea, un farmec deosebit. Dupa-amiaza, intoarcere la Berlin.

Ziua 6: Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru a savura o cafea și o prajitura cu migdale la Balzac Caffee admirand forfota orasului. Plecare spre aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Ryanair cu decolare la ora 16.35. Sosire în București la ora19.50.

 

 

Servicii incluse

 • Transport cu avionul companiei Ryanair pe ruta Bucuresti - Berlin - Bucuresti
 • Taxe de aeroport, bagaj de cala de 10 kg și bagaj de mana de 10 kg
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun la hotel 4* amplasat central
 • Tur panoramic Berlin cu autocarul
 • Ghid roman insotior
 • Asistenta turistica din partea agentiei

Pretul nu include

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale: Dresda: 60 eur/pers; Postdam: 45 eur/pers
 • Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
 • Taxele de oras acolo unde se aplica; se achita individual la receptia hotelului
 • Orice alt serviciu nementionat in program.