Coasta de Azur - Riviera mereu insorita

Ziua 1: Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 17.30 la Aeroportul Henri Coanda. Plecare spre Nisa la ora 19.40 (zbor direct cu compania WIZZAIR). Transfer si cazare la hotel 3* în zona Nisa. Scurta plimbare pe faleza orasului supranumit “capitala Coastei de Azur”, pentru a descoperi atmosfera “La Belle Epoque” de pe Promenade des Anglais.

Ziua 2: Mic dejun. Dimineață descoperim orasul din autocar, admirand cladirile care adapostesc hoteluri de lux, printre care si Hotelul Negresco, sau impresionantul Casino du Palais de la Méditerranée. Trecem pe langa Muzeul de Arta si Istorie, Théâtre de Verdure, Muzeul de Arta, Muzeul de Arta Moderna si Contemporana si Muzeul Vila Massena. Admiram Catedrala Ortodoxa Rusa Sf. Nicolae si impozanta Catedrala gotica Notre-Dame. Ajungem în zona parcului strajuit de interesanta constructie moderna Tête Carrée, care adaposteste biblioteca oraseneasca si incheiem turul panoramic în Piata Massena, langa Fantana Soarelui, acolo unde, în fiecare an, se desfasoara bataia cu flori care încheie Carnavalul de la Nisa. Dupa amiaza, plimbare pietonala în centrul vechi, pe stradutele inguste, pline de animatie. Incepem plimbarea plecand de langa Opera din Nisa, urcand apoi Colina Castelului, de unde panorama iti taie rasuflarea. Vizitam Catedrala Saint Reparate si Capela Misericorde cu una din cele mai frumoase capele în stil baroc din lume si incheiem vizita de azi la Palatul Muzeu Lascaris, cu interioare decorate si mobilate în stil baroc. Cazare la Nisa.

Ziua 3: Mic dejun. Program liber în Nisa, sau optional excursie în Principatul Monaco: vizitam Palatul Princiar si ne plimbam pe stradutele cu aer medieval ale principatului. Putem vizita Muzeul Oceanografic si Catedrala Sf. Nicolae, dupa care mergem spre Monte Carlo, urmand traseul renumitului circuit de Formula 1, care trece pe langa principala atractie a orasului, Cazinoul. Ne întoarcem spre Nisa, oprindu-ne la Eze, oras in care se gaseste Parfumeria Fragonard, unde vom avea ocazia sa aflam tainele fabricarii celor mai cunoscute parfumuri. Cazare la Nisa.

Ziua 4: Mic dejun. Program liber in Nisa, sau optional excursie de o jumatate de zi la Cagnes-sur-Mer si Saint Paul de Vence. Cagnes-sur-Mer are 4 km de plaje si este inconjurat de coline, pe cea mai inalta dintre acestea aflandu-se un castel construit de Rainier I Grimaldi la inceputul secolului al XIV-lea, cumparat de municipalitate in 1939 si transformat in castel-muzeu. La sfarsitul secolului al XIV-lea devine un important punct de granita intre Provence si Savoie. Orasul este cunoscut, in principal, pentru Muzeul Renoir de pe domeniul cumparat de pictorul Pierre-Auguste Renoir in 1907, loc supranumit Montmartre al Coastei de Azur datorita numerosilor artisti din toate domeniile care au poposit aici. Saint-Paul de Vence, unul dintre cele mai vechi orase medievale de pe Riviera pastreaza, de secole, secretul bucuriei de a trai si farmecul care a atras numerosi artisti, printre care Chagall (inmormantat in cimitirul din localitate), Matisse, Modigliani sau Picasso, Jacques Prèvert, Sartre. Muzeul de arta moderna si contemporana si peisajele de neuitat fac din acest loc o destinatie care nu trebuie sa lipseasca din lista oricarui turist. Cazare la Nisa.

Ziua 5: Mic dejun. Program liber în Nisa, sau optional excursie la Cannes, renumit pentru Festivalul de Film, pentru promenada strajuita de palate (Croisette) si pentru plajele sale, dar si pentru legenda omului cu masca de fier. Fosta asezare de pescari si calugari a devenit un simbol al statiunilor de agrement de pe Coasta de Azur, mai ales de la inceputul secolului al XX-lea, cand au fost construite resedinte de vacanta si hoteluri de catre clasa aristocrata, facand din Cannes o statiune de lux. Pasim pe covorul rosu al Palatului Festivalurilor si Congreselor si ne relaxam de-a lungul promenadei strajuite de palmieri (nu degeaba marele premiu al Festivalului de Film de la Cannes este “La Palme d’Or”), dupa care ne indreptam spre Antibes, vechiul Antipolis ale carui urme se mai conserva pe alocuri. Antibes este renumit prin Fort Carré construit la jumatatea secolului al XVI-lea si refacut sub Ludovic al XIV-lea de catre Vauban la sfarsitul secolului al XVII-lea, Castelul Grimaldi, care adaposteste Muzeul Picasso, prin partea medievala a orasului inconjurata de fortificatiile vechi de peste cinci secole, dar si prin Portul Vauban, adapost pentru iahturi de lux. Cazare la Nisa.

Ziua 6: Mic dejun. Program liber în Nisa, pentru plimbare, plaja si cumparaturi. Optional, vizita la Vila Masena, fosta resedinta de iarna a printului Victor d’Essling, nepotul lui Nicolas André Masséna, inaugurata ca muzeu in 1921. Muzeul prezinta arta si istoria Rivierei Franceze de la atasarea orasului la Franta si pana la sfarsitul perioadei Belle Époque, unul din cele mai cunoscute exponate fiind masca mortuara a lui Napoleon. Putem vizita de asemenea Muzeul Matisse, cu una dintre cele mai mari colectii din lume ale lucrarilor marelui pictor, sau Muzeul National Marc Chagall. Cazare la Nisa.

Ziua 7: Mic dejun. Timp liber in Nisa pentru plaja sau cumparaturi. Plecare spre aeroport la ora 19.00 pentru imbarcare pe zborul companiei WizzAir cu decolare la ora 21.55. Sosire în Bucuresti la ora 1.20.

 

 

Servicii incluse

  • Transport cu avionul compania WizzAir Buucresti - Nisa - Buucresti
  • Taxe de aeroport
  • Bagaj de cala de 20 kg si bagaj de mana de 10 kg
  • 6 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 3*
  • Vizitele cuprinse in program (fara taxele de intrare)
  • Insotitor de grup si asistenta turistică în limba română

Pretul nu include

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice
  • Excursiile optionale: Monaco/Monte Carlo: 85 eur/pers; Cannes: 45 eur/pers; Cagnes-sur-Mer: 45 eur/pers.
  • Asigurarea storno si asigurarea medicala de calatorie
  • Orice alt serviciu nementionat in program.