Excursie Elvetia - Bavaria - Tirol

Ziua 1: Curtea de Arges – Mosonmagyaróvár. Intalnire la ora 7.00 in parcarea de la Biserica Domneasca. Plecare pe traseul Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Budapesta – Mosonmagyaróvár. Cazare hotel 3*. In functie de ora sosirii, scurt tur pietonal in centrul orasului.

Ziua 2: Mosonmagyaróvár – Oberammergau – Linderhof. 

Mic dejun. Plecare spre Oberammergau, localitate in sudul Bavariei renumita pentru casele cu fatadele pictate in stil traditional. Vizitam apoi Linderhof, cel mai mic dintre cele trei castele construite de regele Ludovic al II-lea și singurul care a fost finalizat în timpul vieții sale, acesta fiind considerat castelul favorit al "Regelui Nebun", în care el a locuit cel mai mult. Cazare in zona Schwangau/Kempten.

Ziua 3: Lindau – St. Gallen – Konstanz - Singen 

Mic dejun. Continuam traseul spre Lindau, situat pe una dintre cele trei insule de pe lacul Bodensee (Konstanz), loc de intalnire a laureatilor Premiilor Nobel. Pasii ne sunt purtati de strada pietonala Maximilian spre cladirea vechii Primarii, zona care atrage cei mai multi vizitatori ai orasului. Ne plimbam pe malul lacului si admiram statuia reprezentand un leu sezand, simbolul Bavariei, care strajuieste intrarea in port. Urmam malul sudic al lacului si ne indreptam spre St. Gallen, unde vizitam Abatia Sankt Gallen, inscrisa in anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Aici a trait si a murit ca martira cuvioasa Wiborada, prima femeie trecuta in randul sfintilor in anul 1047. Ajungem apoi la Konstanz, pentru a admira, printre altele, statuia Imperia, inspirata de eroina romanului «La belle Imperia» a lui Balzac, una dintre curtezanele din timpul Conciliului de la Konstanz din 1414-1418. Cazare in zona Singen.

Ziua 4: Singen – Cascadele Rhinului – Zurich - Berna – Fribourg 

Mic dejun. Mergem sa ascultam tumultul Cascadei Rinului, considerata a fi cea mai mare cascada din Europa in ceea ce priveste debitul de apa. Dupa aceasta vizita ajungem la Zurich, oras asezat pe malurile raului Limatt si ale lacului Zurich si ne lasam vrajiti de panorama din parcul cu tei, de deasupra orasului. Fraumunster, cu vitraliile de Chagall si Augusto Giacometti, Catedrala Grossmunster, ridicata intre 1100 si 1220 pe locul unei vechi biserici carolingiene, Piata Bellevue, cladirea Operei, Banhofstrasse, una dintre strazile cu cele mai scumpe magazine din lume, sau simpla plimbare pe stradutele animate din orasul vechi, sunt doar cateva din atractiile care te fac sa nu uiti niciodata farmecul acestui important centru financiar al lumii. Plecare spre Berna, capitala de facto a Elvetiei, sediul permanent al guvernului federal, cu orasul vechi inscris din 1983 in patrimoniul mondial UNESCO. Facem un scurt tur pietonal pentru a vedea Catedrala Saint-Vincent, cea mai inalta si cea mai mare constructie religioasa in stil gotic tarziu din Elvetia, Primaria si vechea primarie, Turnul cu ceas, vechea Piata de grau, Teatrul. Deplasare spre Fribourg. Timp liber pentru vizita orasului: catedrala, fantanile alegorice, Muzeul masinilor de cusut elvetiene si al obiectelor ciudate, Muzeul marionetelor sau Muzeul berii Cadinal. Cazare in zona Fribourg.

Ziua 5: Friboug – Montreux - Lausanne – Geneva 

Mic dejun. Ajungem pe malul Lacului Geneva (Leman), facem o scurta oprire in renumita statiune Montreux  si ajungem la Lausanne, unde isi are sediul Comitetul Olimpic International si unde se afla Muzeul Olimpic. Ajungem la Geneva si vizitam Orasul vechi, Palatul Natiunilor Unite, Catedrala, zona de promenada de pe malul lacului si fantana arteziana devenita simbol al orasului. Cazare in Geneva.

Ziua 6: Geneva - Neuchatel – Interlaken – Lucerna – Liechtenstein 

Mic dejun. Plecam spre Neuchatel, apoi spre Lucerna, unde admiram Podul din lemn cu capela din secolul al XIV-lea. Optional, plimbare spre varful Pilatus, cu trenul cu cremaliera si telegondola, pentru a admira panorama impozanta a Muntilor Alpi si a Lacului Lucerna.  Trecem prin Zug si ne indreptam spre Liechtenstein. Scurta oprire la Vaduz, capitala principatului dominata de castelul princiar. Cazare in zona Feldkirch.

Ziua 7: Liechtenstein – Innsbruck – Worthersee 

Mic dejun. Astazi vom strabate cea mai frumoasa zona a Tirolului, indreptandu-ne catre Innsbruck, gazda a doua editii a Jocurilor Olimpice de Iarna; scurt tur pietonal in centrul orasului vechi. Deplasare spre Klagenfurt, amplasat pe malul pitorescului lac Worthersee si faimos loc de vacanta. Aici se afla Minimundus, muzeu in aer liber cu peste 150 de replici in miniatura ale celor mai frumoase cladiri din lume, printre care si Biserica Manastirii din Curtea de Arges. Cazare in zona Klagenfurt.

Ziua 8: Worthersee – Graz – Pecs/Baja.

Mic dejun. Dimineata, optional, vizita la Minimundus. Apoi ne oprim in Graz, al doilea oras ca marime din Austria, pentru un tur pietonal in centrul vechi istoric, care este inscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Piata Mare, Castelul Eggenberg, Primaria, Opera, Catedrala St. Gilles, Turnul Orologiului. Continuam drumul spre Pecs/Baja. Cazare.

Ziua 9: Baja – Curtea de Arges 

Mic dejun. Plecare spre Curtea de Arges. Se ajunge in tara in functie de conditiile de drum si de formalitatile vamale.

 

PRET PERS IN CAMERA DUBLA/TRIPLA:  490 Euro + 650 RON

Grup minim : 35 persoane

Grup minim pentru microbuz : 18 pers.

CONDITII DE CALATORIE: Turistii trebuie sa detina: test PCR cu rezultat negativ, certificat de vaccinare sau certificat medical care atestă că au fost diagnosticati cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele șase luni.

ATENTIE: Pentru participarea la aceasta excursie, este de preferat ca turistii sa fie vaccinati, deoarece fiind un program in circuit, nu vor putea respecta cerinta de a se testa cu min. 72 de ore inainte de intrarea in tara respectiva!

PROGRAMUL POATE SUFERI MODIFICARI IN FUNCTIE DE CONDITIILE SI RESTRICTIILE DE MOMENT DIN FIECARE TARA!

 

 

Servicii incluse

  • 8 nopti cazare cu mic dejun
  • Transport autocar/microbuz
  • Taxe autostrazi, parcari
  • Ghid roman si asistenta turistica

Pretul nu include

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice
  • Programele optionale
  • Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
  • Taxele de oras acolo unde se aplica; se achita individual la receptia fiecarui hotel
  • Orice alt serviciu nementionat in program